Se apropie sfârșitul cardurilor SIM

0
813

Pe lângă introducerea cât mai multor funcții pe care în urmă cu ceva ani le puteam folosi doar de pe PC-uri, smartphone-urile din viitorul apropiat vor fi îmbunătățite și prin faptul că nu vor mai avea nevoie de carduri SIM care să le blocheze practic pe o singură rețea. Nu, nu mă refer la cunoscutele telefoane dual SIM sau la unor posibile „multi SIM”, ci la faptul că telefoanele inteligente nu vor mai avea nevoie deloc de carduri SIM.

Informația este făcută publică de către celebrul ziar britanic Financial Times, care detaliază că Apple și Samsung sunt în discuții avansate cu companii de telecomunicații și cu asociația care reprezintă operatorii de telefonie mobilă numită GSMA, pentru a populariza SIM-urile electronice.

Dacă totul se va concretiza, iPhone-urile, Galaxy-urile și tabletele create de Samsung sau Apple se vor putea conecta la orice rețea, de vreme ce SIM-ul este încorporat în device. Încă nu se cunoaște dacă și alte companii producătoare de telefoane inteligente intenționează să opteze pentru tehnologia SIM-urilor electronice pentru creațiile lor, dar putem face asumpția plauzibilă că introducerea noului tip de SIM-uri va însemna un standard pentru smartphone-uri.

Anne Bouverot, șefa executivă al GSMA, a declarat pentru Financial Times că anticipează că introducerea SIM-urilor electronice va începe de anul viitor, fără a menționa vreo dată anume.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.