Setsuna, prima mașină electrică din lemn

0
579

Deşi Tesla conduce cu brio la capitolul maşinilor electrice, se pare că o companie japoneză vrea să îşi dovedească potenţialul, construind o maşină electrică din lemn.

Luna viitoare în cadrul convenţiei Milan Design Week, cei de la Toyota îşi vor prezenta pentru prima dată Setsuna, o maşină inteligentă bazată pe energie electrică însă cu o construcţie ceva mai neobişnuită pentru aria de autovehicule, fiind concepută în cea mai mare parte din lemn.

Numele maşini „Setsuna” tradus în limba română înseamnă „Moment”, cei de la Toshiba precizând că maşina este construită astfel încât să ofere cât mai multe momente de bucurie, făcându-i pe oameni să se bucure şi să aprecieze vehiculele electrice. Totodată, potrivit informaţiilor oferite către Tech Radar, cei de la Toyota au precizat „Decizia de a folosi lemn, un material rezistent şi totuşi predispus schimbărilor de-a lungul timpului, reflectă eforturile Toyota de a da o formă relaţiilor pe care oamenii le stabilesc cu maşinile lor”.

Chiar dacă la momentul de faţă Setsuna este doar un concept de maşină, pe viitor ar putea să devină o soluţie bună pentru deplasarea urbană. E o bucurie să conduci o maşină electrică, chiar dacă este construită din lemn, asta o face în special mai uşoară şi de ce nu mai ieftină, astfel încât tot mai multe persoane să se poată bucura de evoluţia tehnologiei în domeniul autovehiculelor electrice.

Deocamdată nu se ştiu foarte multe informaţii cu privire la capacităţile de funcţionare ale maşinii, nici puterea motorului nu a fost precizată, însă conform unui articol de pe Forbes, se presupune că maşina ar avea o baterie de 12 volţi, capabilă să reziste pe o distanţă de 24 de kilometri cu o încărcare completă. Oficialii Toya nu au în plan ca această maşină să fie neapărat vândută în viitor, ei dorind să atragă în special atenţia designerilor de maşini, cât şi a celor ce lucrează la modelele electrice, dându-le idei cu privire la ceea ce ar mai trebui să conţină maşina viitorului.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.