Shinai, supercomputerul dedicat pasionaţilor de gaming este realizat din bambus

0
499

În zilele noastre computerele au început să aibă o însemnătate din ce în ce mai scăzută faţă de orice alt device de pe piaţă, factorii fiind în special bazaţi pe greutatea şi mărimea unităţi centrale. Însă, pe lângă cei care îşi doresc terminale cât mai portabile sunt şi oameni cu adevărat pasionaţi de gaming, care investesc sume uriaşe în a-şi crea un computer puternic şi foarte arătos. Un exemplu concret în acest caz este Shinai, un computer realizat custom de către un gamer care deţine şi ceva cunoştinţe de design şi informatică.


Shinai este un computer de ultimă generaţie, însă ceea ce îl face interesant este carcasa ce protejează toate componentele interne, ea fiind realizată din bambus. Cel mai probabil dezvoltatorii nu şi-au imaginat până acum că bambusul poate să ofere un aspect atât de elegant unităţilor de calculator, tinând cont că pe piață nu există un astfel de model. Bambusul în cazul computerului Shinai se regasește atât la exterior cât şi la interior, astfel încât să nu se facă diferenţe de design din nici-o privință.

7La începutul articolului am precizat ceva şi despre performanţă, care de altfel mă surprinde într-un mod plăcut. Computerul este echipat cu un procesor Intel Cire i7 4790K tactat la o frecvență de 4,4GHz, 16 GB de memorie RAM şi desigur o placă video Gigabyte GTX 980 Ti cu 6GB GDDR5 capabilă să ducă rezoluţii în jocuri de până la 4K. Cât despre placa de bază, acesta a ales să folosească ASUS Maximul VII Hero care de altfel oferă o performanţă şi o durată de viaţă ridicată. Pe lângă toate acestea sistemul mai dispune de răcire pe baza de apă, o sursă Cooler Master de 1200 waţi şi desigur partea de stocare cu 3 SSD-uri a câte 240GB fiecare.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.