Soluţii şi răspunsuri în ceea ce priveşte utilizarea memoriei RAM

0
1037

Să presupunem că un PC are 8 GB de memorie RAM, dar Windows-ul foloseşte doar 3.45GB. Ce s-a întâmplat cu restul?

Se pare că, în situaţia în care rulaţi cu o versiune de 32 de biţi sistemul face faţă fără probleme cu 4GB de memorie. Fiind folosită această memorie, de 4 GB, cealaltă de 4 este poate fi considerată în plus.

Pentru a află versiunea windows-ului dumneavoastră, inclusiv, proprietăţile sistemului, indiferent dacă aveţi Windows 7, Vista sau XP, faceţi clic pe iconiţă Start, clic dreapta pe My Computer şi selectaţi Properties. În Windows 8, selectaţi iconiţa de căutare şi, ulterior, System, şi “System type” vă va oferi răspunsul.

Ok, deci aveţi un sistem de operare pe 32 de biţi. De ce nu puteţi, cel puţin, să utilizaţi 4GB în totalitate? Sistemul de operare are nevoie de unele dintre aceste adrese pentru a interfera cu hardware-ul. Suma exactă poate varia cu o jumătate sau mai mult de un gigabyte.

Pentru a profita din plin de 4GB şi, de ce nu de mai mult RAM decât atât, aveţi nevoie de un sistem de operare pe 64 de biţi. Toate cele trei versiuni curente de Windows Vista, Windows 7 şi Windows 8 vin cu 32 şi 64 de biţi.

1009-

Trebuie să se ţină cont de faptul că este necesar un calculator pe 64 de biţi pentru a instala un sistem de operare compatibil cu acesta. Pentru a va asigura, descărcaţi şi rulaţi programul Gibson Research. Dacă programul afişează că puteţi utiliza 64 biţi, puteţi să faceţi upgrade la o versiune pe 64 de biţi a Windows-ului .

De asemenea, se pot cumpăra versiunile pe 64 de biţi la Windows 7 şi Windows 8. Va trebui să faceţi o instalare completă, după care va trebui să reinstalaţi toate programele.

Programul de instalare va mută toate fişierele existente într-un folder numit C: Windows.old. După instalare, trebuie să va mutaţi fişierele din biblioteca în biblioteca cea nouă.

Şi, pentru a fi în siguranţă documentele dumneavoastră, este indicat să se facă o copie a acestora înainte de a se face instalarea.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.