Sony va integra un procesor extern pentru PlayStation VR

0
481

Cu toate că Sony Play Station 4 este o consolă de ultimă generaţie, procesorul şi celelalte componente nu îi permit o performanţă prea ridicată, având mici probleme atunci când vine vorba de gaming în 60 de FPS-uri. Tocmai de aceea cei de la Sony s-au gândit să facă un nou modul extern pentru ochelarii VR, aceştia având nevoie de 75+ FPS-uri pentru a randa imaginea într-un mod cât mai fluent.

Majoritatea producătorilor de ochelari pentru Realitate Virtuală au început să îşi facă griji atunci când au aflat că cei de la Sony au dat drumu lucrărilor pentru un terminal VR, cu mult mai capabil şi cu mult mai atrăgător. Dar cu toate acestea, pentru a putea deveni un competitor serios pe piaţă, ochelarii de la Sony vor trebui să beneficieze de suport 75+ FPS. Au căutat şi au găsit soluţia perfectă, mai exact un procesor extern ce promite să ofere un framerate constant şi cu mult mai ridicat faţă de cel default. Acesta, va servi drept accesoriu sau perferic pentru ochelarii VR şi va ajuta la creşterea performanţei de procesare.

Conform informaţiilor, ochelarii PlayStation VR vor veni într-un bundle unde se include şi noul accesoriu. Terminalul de Realitate Virtuală este ajutat de o sursă proprie de alimentare, ceea ce înseamnă că nu va beneficia cu nimic din punct de vedere energetic de consolă, lăsând-o astfel să funcţioneze la parametri normali. De asemenea, ochelarii VR vor dispune de două porturi HDMI ÎN şi OUT, cât şi un port USB pentru conectarea la consolă.

Gurile rele vor spune că Sony se întoarce la tehnologia din anii 90, aplicând o metodă clasică de a integra procesorul extern într-un terminal de ultimă oră. Însă eu sunt de altă părere, întrucât dacă această metodă va funcţiona şi va oferi ochelarilor un spor din punct de vedere a performanţei, nu va reprezenta nici-o problemă.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.