Specialiştii NASA au afirmat că un asteroid ar putea să lovească Pământul

0
601

Dacă acum ceva timp specialiștii NASA ne garantau că asteroidul 2013 TX68 nu reprezintă un pericol pentru Terra, se pare că întretimp au intervenit ceva schimbări ce ar putea contrazice teoria acestora.

Dacă un asteroid loveşte Pământul asta nu înseamnă că înteaga planetă va fi distrusă, în general pagubele fiind măsurate în funcţie de dimensiune, traiectorie şi viteză. De data aceasta spre exemplu nu există un motiv pentru care să vă panicaţi, întrucât specialiștii NASA susțin că 2013 TX68 nu reprezintă un pericol pentru planetă, el nefiind suficient de mare ca să provoace o catastrofă globală în cazul în care va cădea pe Pămant. Potrivit spuselor acestora, asteroidul are o dimensiune de 30 de metri şi este de două ori mai mare faţă de cel care a lovit oraşul Celiabinsk din Rusia acum câţiva ani.

https://www.youtube.com/watch?v=dBvotWfR3j4

Oamenii de ştiinţă şi cercetătorii din cadrul NASA sunt de părere că asteroidul ar putea să lovească Pământul la data de 28 septemebrie 2017, însă şansele sunt extrem de mici, respectiv 1 la 250 de milioane. Chiar dacă acesta va reuşi să ajungă pe Pământ, în decursul căderii va avea de suferit anumite transformări, prima dată explodând în atmosferă şi cauzând daune minore doar pe o anumită suprafaţă.

aste

Paul Chodas, managerul NASA pe aria de studiiere a orbitei Pământului, a relatat că nu există nici un motiv pentru care oamenii să se panicheze, întrucât şansele de coliziune sunt extrem de mici. Mai mult decât atât, pe Twitter a fost publicat un anunţ oficial din partea NASA în care se discuta despre faptul că Terra este un mediu sigur şi că acest asteroid nu va ajunge niciodată să producă pagube.

Luna viitoare spre exemplu asteroidul va trece pe lângă Terra, fără să existe vreo şansă de impact.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.