Ştiai că te poţi juca şah pe Messenger?

0
541

Astăzi, 5.2.2016 pornim o nouă rubrică denumită „Ştiai că?” prin care vă oferim informaţii cu privire la cele mai puţin cunoscute lucruri de pe internet şi tehnologie.

Suntem bucuroşi să ne începem frumosul capitol „Ştiai că” cu un element pe care îl folosim în fiecare zi, ba chiar abuzăm de el în anumite condiţii ”Facebook, căci el este cel mai mare consumator de timp”. În cadrul ediţiei de astăzi vă vom prezenta o metodă unică prin care utilizatorii Facebook se pot juca şah direct din modulul de convorbiri Messenger. Înainte de a începe vă atenţionez să nu vă gândiţi însă la metoda folosită deja pe Yahoo Messenger, acolo lucrurile fiind puţin mai simple, însă platforma în ciuda acestui fapt a reuşit să scadă foarte mult în ochii utilizatorilor.

sahFacebook pe Messenger? Cum e posibil? În primul rând pentru a înţelege întregul proces de funcţionare, va trebui să ştiţi mai întâi ce este un Easter Egg. Easter Egg-ul poate fi asociat cu o „surpriză” din partea dezvoltatorilor prin care oamenii pot beneficia de tot felul de elemente. Acestea sunt în mare parte găsite pe jocurile video, însă mai nou îşi fac prezenţa cu brio şi pe platformele de internet. Facebook spre exemplu a reuşit să introducă un astfel de Easter Egg prin care utilizatorii să se poată juca liniştiţi şah direct pe Messenger. Nu vă gândiţi însă la o platformă de şah foarte profesională, aici fiind vorba mai degrabă de una folosită acum 20 de ani pe MS-DOS. Mai mult decât atât, fiind o platformă veche nici controlul acesteia nu va va fi foarte familiar, motiv pentru care riscaţi să vă enervaţi în anumite situaţii, controlul pieselor făcându-se exclusiv de pe tastatură, fără să se folosească de funcţia de drag and drop.
Dacă doriţi să vă jucaţi şah împreună cu un prieten pe Facebook tot ceea ce trebuie să faceţi este să tastaţi direct în căsuţa de chat ”@fbchess play” şi să apăsaţi tasta enter. În momentul în care aţi realizat această operaţiune, în modulul de convorbire vi se va deschide o tablă de şah. Piesele se pot muta în funcţie de denumire, spre exemplu P – Pawn sau Pion, K – King sau Rege, Q – Queen sau Regina, B – Bishop sau Nebun, R – Rook sau Tură, N – Knight sau Cal. Iar asta nu e tot, pentru a reuşi să mutaţi piesele, va trebui să introduceţi în primul rând în chat comanda @fbchess urmată de litera aferentă piesei si poziției pe care urmează să fie mutată (EXEMPLU: @fbchess Pd4).

Pentru orice nelamurire vă aşteptăm în rubrica de comentarii.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.