Trailer: Noua animaţie „Finding Dory” transmite un mesaj anti-captivitate

0
511

Vizionând trailerul lansat pentru mult așteptata continuare a producției Pixar „Finding Nemo” găsim aluzia la mesajul anti-captivitate al filmului. „Finding Dory” conține scene în care pești vizibil bolnavi sunt ținuți în acvarii de prezentare în timp ce alte creaturi marine sunt hărțuite de oameni în încercarea lor de a-i salva.

Ca urmare a scandalului provocat în 2013 de documentarul „Blackfish”, în care erau prezentate tratamentele atroce aplicate orcilor din SeaWorld, membrii noului proiect de animație Pixar au lăsat să se înțeleagă că scenariul va fi adaptat astfel încât să nu încurajeze telespectatorii să viziteze parcurile tematice cu animale marine captive.

Potrivit zvonurilor, firul narativ inițial s-ar fi încheiat cu plasarea unor personaje într-un parc tematic marin, în genul SeaWorld, dar odată cu apariția documentarului „Blackfish” s-a renunțat la această idee. În schimb, se prespune că peștii sunt trimiși la un institut de biologie marină, unde chiar se ține cont de bunăstarea animalelor și de unde acestea sunt libere să plece dacă își doresc.

Într-un interviu acordat vara trecută, Ellen DeGeneres, actrița care și-a împrumutat vocea personajului Dory, își exprima speranța că filmul va ajuta la răspândirea unui mesaj corespunzător cu privire la modul în care ar trebui tratate animalele sălbatice marine. „ Cred că locul peștilor este în ocean și chiar aceasta este și tema dezvoltată în film: reabilitarea și eliberarea lor în ocean….Și trebuie să ne protejăm oceanele.”

Odată ce documentarul „Blackfish” a expus daunele pe care parcurile tematice marine le pot aduce animalelor, SeaWorld și-a început declinul, profiturile au scăzut, parcul a primit interdicție pentru programul de înmulțire a orcilor captive și cel mai recent a anunțat că este pe cale să pună capăt și faimoaselor sale spectacole în care protagoniste erau bineînțeles, tot orcile.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.