Mașinile au devenit foarte accesibile, iar odată cu dezvoltarea lor a început și interesul oamenilor, cel puțin în orașele mari aglomerația este la cel mai înalt nivel. Văzând cât de mult contează eficientizarea traficului rutier, marii producători de mașini au început să realizeze și altfel de modele de mașini.

Inginerii din cadrul companiei Electra Meccanica au devenit foarte cunoscuți doar prin simpla lansare a modelului Solo, o mașină complet electrică cu trei roți cu un preț de pornire de 15.000 de dolari. Compania are planuri mari, vrea să dezvolte peste 75.000 de astfel de modele de mașini în următorii trei ani, ceea ce nu e un lucru deloc rău dacă stăm și analizăm cât de mult spațiu ocupă în trafic o mașină normală în care se află doar șoferul.

Citeşte şi...

James Bond continuă Quantum cu „Spectre”

Împătimiţii marilor ecrane aşteaptă cu nerăbdare viitoarea producţie James Bond 007, care poartă numele "Spectre" Rolul principal al viitorului film este deţinut de carismaticul...

Automobilul Solo este destinat în special ca fiind o mașină de oraș, însă poate fi folosită și pe distanțe mai lungi mulțumită autonomiei, la care vom ajunge să discutăm puțin mai târziu. Potrivit producătorilor, mașina cântărește 675 de kilograme, este echipată cu un motor electric de 82 de cai putere, respectiv 61 de KW. Poate atinge viteza maximă de 130 de kilometri pe oră iar bateria de 17.3 KWh are o autonomie de 161 de kilometri, însă din păcate încărcarea nu este deloc eficientă, pentru a ajunge la capacitatea maximă aceasta având nevoie să stea legată la priza de 110 volți aproximativ 6 ore.

Totodată mașina vine la pachet și cu un sistem audio de bună calitate stereo, o cameră video pentru orientarea mai ușoară în marșarier, aer condiționat, scaun și oglinzi încălzite cât și un portbagaj de 285 litri, suficient de încăpător pentru o singură persoană.

Noul automobil a început deja să fie distribuit în rândul clienților însă la momentul de față producătorii nu au reușit să înceapă producția în masă. La începutul lunii septembrie, firma canadiană ar trebui să producă cel puțin 5.000 de exemplare în primele 12 luni, urmând ca anul următor să atingă pragul de 20.000 de modele.

Pentru achiziționarea mașinii fiecare client va trebui să achite un avans de 250 de dolari din cei 15.000 cât costă inițial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here