Un cuvânt scris greșit i-a costat 800 milioane de dolari

0
789

Probabil că oricărui om i s-a spus de către familie și profesori că dacă nu învață să scrie corect va avea multe de pierdut în viață, însă probabil că nimeni nu s-a gândit la urmări atât de drastice precum cele pe care le voi prezenta aici. Câțiva hackeri au eșuat furtul a 800 milioane de dolari tocmai prin faptul că au scris incorect cuvântul „foundation”.

Pe cât sună de ridicol, pe atât e de real. Totul a început când infractorii cibernetici au reușit să pătrundă în serverele unei bănci din Bangladesh și apoi au solicitat unei bănci din New York să furnizeze banii furați către companii din Sri Lanka și Filipine, reușind astfel să-și adjudece 81.000.000$. Hackerii au solicitat 13 transferuri de bani care le-ar fi garantat un furt total de 800.000.000$, ceea ce ar fi însemnat probabil cel mai mare jaf cibernetic înregistrat vreodată. Primele 4 transferuri au decurs conform dorințelor hoților, însă după asta ei au făcut greșeala fatală de a scrie greșit cuvântul „foundation” (donație), trezind suspiciunile autorităților care au verificat mai în amănunt datele problemei și au oprit furnizarea de bani. Mă rog, greșeala și mai fatală a hoților a fost că au chiulit de la orele de gramatică sau nu au fost suficient de atenți în timpul lor, pentru că în caz contrar ar fi știut cum se scrie „foundation” și și-ar fi atins scopul, dar propun să ne bucurăm că dreptatea a triumfat în acest caz.

Banca din Bangladesh afectată a reușit să recupereze o parte din cei 81 milioane de dolari și colaborează în prezent cu anumite autorități pentru a recupera și restul de bani. Cât despre hackerii certați cu limba engleză, nu se cunosc momentan informații privind identitatea lor, dar să sperăm că vor fi capturați de autorități și pedepsiţi, după care să se apuce de obiceiuri mai folositoare decât furtul, cum ar fi studiul gramaticii.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.