Unfriend pe Facebook: Probă într-un caz de intimidare la locul de muncă

0
501

Cel puţin asta a considerat un tribunal din Australia. În urmă cu câteva zile, tribunalul a învinovăţit o femeie de intimidare la locul de muncă, după ce aceasta a şters din lista de prieteni de pe Facebook o colegă, în urma unei dispute la locul de muncă.

Tribunalul şi-a motivat decizia, declarând  Lisa Bird, colega victimei, a dat dovadă de lipsă de maturitate emoţională în momentul în care aceasta şi-a şters colega din lista de prieteni.

Rachel Roberts, susţine a fost victima intimidărilor la locul de muncă încă din noiembrie 2013 până în luna ianuarie a acestui an, perioadă în care lucrat la agenţia imobiliară View situată în Launceston, Tasmania. Rachel a declarat comisiei în tot acest timp a suferit insomnii, depresii şi stări grave de anxietate în urma comportamentului agresiv la care a fost supusă. Ba mai mult, un medic a confirmat în luna februarie, anul curent, starea şi faptul nu este aptă pentru muncă.

Toată povestea a început din momentul în care Rachel s-a plâns şefului agenţiei imobiliare, soţul doamnei Bird, proprietăţile contractate de ea nu sunt afişate corespunzător, similar cu cele reprezentate de colegii săi. Acest demers a determinat pe domnul Bird -i spună victimei este ca „o şcolăriţă neascultătoare care se duce la profesor se plângă„. După întâlnirea agresivă de la birou, Rachel a observat cu stupoare a fost ştearsă din lista de prieteni de către colega ei, doamna Bird.

Rachel a mai declarat familia Birds încetase o mai salute şi făcea diferenţieri, distribuind copii şi broşuri angajaţilor, mai puţin ei. Prin urmare, comisia tribunalului a decis familia Bird da dovadă de un comportament nociv sanaţii angajatei sale şi au eliberat o hotărâre judecătorească prin care interzică acestora orice tip de intimidare. Cu toate acestea, judecătoria nu a putut obţine o compensaţie victimei, putând doar convinge părţile ajungă la un consens.

Experţii în legea muncii din Australia susţin ştergerea unui coleg de muncă din lista de prieteni nu poate reprezenta automat un act de intimidare, însă poate fi folosită probă secundară într-un proces, dând posibilitatea anchetatorilor de a analiza mai amplu comportamentul acuzatului.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.