Va fi New York City prima metropolă cu WiFi gratuit?

0
484

In momentul când la începutul acestei luni Larry Page a anunțat că Google a lansat un nou startup denumit Sidewalk Labs în scopul dezvoltării și incubării de noi tehnologii pentru marile orașe, majoritatea jucătorilor de pe piața tech au crezut că e vorba despre așa zisele proiecte denumite ”moonshoot”, de genul mașinii autonome care se conduce singură.

Se pare că toată lumea s-a înșelat deoarece ieri, cei de la Sidewalk Labs au anunțat achiziționarea a două companii din New York City (NYC) care vor sta în spatele inițiativei LinkNYC, un proiect ce dorește să transforme vechile telefoane cu plată din oraș într-un fel de centre publice de WiFi gratuit.

4

Prima companie denumită Control va oferi interfețele noilor centre WiFi, în timp ce a doua companie, Titan va superviza publicitatea de pe urma căreia va fi plătit acest proiect denumit inspirat Intersection. In principiu, Sidewalk Labs dorește să aducă WiFi public gratuit în toate orașele lumii, folosindu-se de vechi dispozitive ale infrastructurii urbane cum ar fi telefoanele cu plată sau chiar în stațiile de autobuz.

2

Intr-o societate americană ce a devenit în ultimii ani obsedată de tehnologie, există încă 55 de milioane de persoane ce nu pot accesa Internetul de mare viteză, potrivit unui raport FCC (Federal Communications Commission), mare parte e acestora afându-se în zonele rurale unde se constată cel mai consistent decalaj digital.

Inițiativa LinkNYK dorește a anula acest decalaj prin realizarea de parteneriate de tip public-privat în toate locațiile de pe teritoriul american.

Dan Doctoroff, fostul CEO al Bloomberg și fostul viceprimar al NYC, unul din inițiatorii Sidewalk Labs a declarat că viziunea sa este de a se plimba pe orice stradă din Statele Unite și oriunde s-ar afla să poată accesa gratuit Internetul WiFi.

3

Intr-adevăr, cu cât e mai ușor de accesat Internetul de un număr mai mare de persoane, cu atât este mai ușor pentru Google să crească numărul de anunțuri publicitare. Să nu uităm că și Facebook are un proiect similar cu drone plasate în toate zonele geografice ale lumii, pentru asigurarea unui WiFi gratuit pentru orice locuitor al planetei. O nouă cursă în doi, Google cu Facebook din care vor câștiga cu certitudine atât cei doi coloși cât și populația mai săracă a planetei.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.