Viitoarele notebook-uri de la LG vor fi dotate cu touchscreen avansat

0
618

Oficialii LG tocmai au anunțat intrarea în producție a display-urilor Advanced In-Cell Touch, abreviate AIT, care sunt de tip touchscreen și vor fi prezente pe viitoarele notebook-uri ce vor fi create de conglomeratul din Coreea de Sud. Avantajul noilor display-uri este acela că vor fi mai ușoare, mai subțiri și mai strălucitoare decât display-urile cu touchscreen existente deja pe piața IT.

Tehnologia AIT funcționează prin încorporarea senzorilor în LCD și nu prin clasica metodă a touchscreen-urilor care sunt acoperite cu un strat subțire de sticlă sensibilă la atingere. Invenția coreenilor este mai avantajoasă pentru că prin intermediul ei s-a reușit înlăturarea stratului respectiv, iar astfel s-au redus considerabil reflexia, greutatea și grosimea întregului device. Viitoarele notebook-uri vor fi așadar cu 25% mai subțiri și cu 35% mai ușoare decât cele cu touchscreen „normal”.

Dacă doriți să vă familiarizați mai bine cu tehnologia AIT, cea mai bună metodă pentru care puteți opta este procurarea noului smartphone G4 creat de aceeași firmă LG și lansat în luna martie a anului curent, pentru că acesta este dotat cu noul tip de touchscreen.

Deși coreenii de la LG au anunțat că noile display-uri bazate pe tehnologia AIT vor fi disponibile doar pentru notebook-urile de 14 și 15, 6 inci, va fi interesant de urmărit dacă aria vizată se va extinde, mai ales că asiaticii intenționează să trimită display-urile către destule firme producătoare.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.