Viitoarele procesoare Intel Atom nu vor fi destinate doar pentru telefoane și tablete

0
1525

Intel a dezvăluit intenția de a extinde gama de utilizări pentru viitoarea serie de procesoare Atom X3 cunoscută și sub numele de SoFIA. CEO-ul companiei Brian Krzanich, prezent la ediția IDF 15 (Intel Developer Forum) desfășurată în Shenzen, China, a declarat că procesoarele Intel Atom X3 au fost proiectate pentru tablete entry-level, phablete și smartphone-uri, însă prin introducerea de 3G și LTE acestea vor putea fi folosite și în domeniul IoT (Internet of things).

Noile procesoare vor veni cu o variație largă a temperaturii pentru condiții meteo extreme, suport pentru Linux și Android și suport pentru ciclul de viață al produsului extins până la 7 ani. Kitul dezvoltatorilor va fi disponibil abia în a doua jumătate a acestui an iar SoC-ul (System on a Chip) este dezvoltat împreună cu Rockchip Electronics, o companie chineză. Intel și Rockchip Electronics au anunțat că mai mult de 45 de modele de tablete și telefoane vor beneficia de acest procesor.

Krzanich a mai dezvăluit de asemenea planurile companie legate de reducerea dimensiunii camerei RealSense 3D pentru a putea fi implementată în telefoane, acesta a prezentat un smartphone prototip de 6 inch cu o nouă cameră RealSense, mult mai performantă, integrată în device.

Au mai fost făcute și alte dezvăluiri printre care și anunțarea noului program Intel Mass Makerspace Accelerator, menit să susțină și să finanțeze noua generație de antreprenori globali chinezi, de la studenți până la dezvoltatori, compania investind în program nici mai mult nici mai puțin de 20 de milioane de dolari.

Este de așteptat să vedem noul procesor Atom într-o gamă mai largă de device-uri abia anul viitor.

 

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.