Volkswagen și Porsche au rechemat în service peste 800.000 de mașini

0
385

Deși Germania este printre cei mai importanți exportatori de mașini din lume, două dintre marile companii care produc automobile și se regăsesc pe teritoriul statului respectiv întâmpină noi dificultăți din cauza cărora e nevoie de revizuiri asupra mașinilor produse. Volkswagen și Porsche sunt cele două mari companii care se văd nevoite să readucă în service aproximativ 800.000 de mașini din cauza unei vulnerabilități găsite la un arc al mecanismului unei pedale, ceea ce ar putea însemna că nu este vorba de o problemă serioasă.

Un purtător de cuvânt al celebrului grup german Volkswagen a declarat el însuși că decizia de a revizui mașinile are un scop pur preventiv, ceea ce e straniu ținând cont de cantitatea uriașă de automobile: 391.000 de mașini Volkswagen Touareg și 409.477 Porsche Cayenne lansate între anii 2011 și 2016, din care 88000 vor ajunge în service-urile de pe teritoriul Germaniei.

Modelul Touareg din anul 2015 este fără îndoială unul din cele mai bune automobile electrice produse de VW, fiind capabil de a atinge suta de kilometri pe oră în doar 6, 5 secunde. Este de fapt un hibrid, având atât motor electric cât și motorul V6 de 333 CP, mașina având posibilitatea de a atinge un total de 379 CP.

Porsche Cayenne este un crossover de lux dar și vehicul de teren ce și-a început producția încă din anul 2002 și a avut un preț de pornire de 8000 de euro.

E limpede că atât Volkswagen cât și Porsche au tot interesul să elimine orice dubiu privind siguranța șoferilor atunci când ei se află la bordul actualelor și viitoarelor mașini produse de companiile din Wolfsburg respectiv Stuttgart, ținând cont de faima imensă la nivel mondial de care se bucură.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.