Vuhl 05, maşina tuturor pasionaţilor de curse

0
551

Construită din unele dintre cele mai rezistente şi mai uşoare aliaje, inclusiv fibră de carbon, maşina Vuhl 05 este cu adevărat un vis pentru toţi pasionaţii de curse, îmbinând performanţa şi randamentul într-un singur pachet. Maşina Vuhl 05 a început să devină cunoscută pentru prima oară acum doi ani de zile, cu ocazia unui festival dedicat maşinilor cu mulţi cai putere. Cu toate că aceasta a reuşit să se facă remarcată, de atunci şi până acum nu s-a discutat nimic cu privire la ceea ce va deveni în viitor, dar iată că după mai bine de doi ani dezvoltatorii au reuşit să producă primul model de serie unui client.

Întreaga bază a maşinii este construită din aluminiu, iar formele aerodinamice sunt inspirate din tehnologia folosită de obicei în industria aerospaţială. Pe lângă aluminiu, maşina este construită din fibră de carbon, ceea ce îi oferă din start un mare avantaj din punct de vedere a greutăţii, cântărind doar 694 de kilograme. Poate că vă gândiţi ca la un dezavantaj atunci când performanţa şi greutate nu sunt echilibrate, însă în ciuda tuturor aşteptărilor maşina este foarte sigură având trei secţiuni pe partea frontală dedicate absorbţiei energiei în cazul unui accident cât şi pereţi realizaţi din două straturi.

Partea cea mai importantă a maşinii, pe lângă design şi materialele din care a fost concepută, este performanţa care, conform specificaţiilor producătorului aceasta ascunde sub capotă un motor de 285 de cai putere, capabil să atingă 100 km/h în doar 3,5 secunde. Tracţiunea, ca la aproape orice maşină de putere, este pe spate iar viteza maximă pe care poate să o atingă este de 242 km/h. Cu toate că este o maşină dedicată în special curselor, aceasta poate fi condusă fără nici-o problemă şi pe şoselele publice, dispunând de o serie largă de sisteme ce îi permit şoferului să conducă în siguranţă. Din păcate maşina va fi disponibila doar în Mexic, Orientul Mijlociu şi Marea Britanie la preţul de 93.500 de dolari.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.