Xiaomi este una dintre puținele companii din China care au reușit să se facă bine văzută prin toată Europa. De foarte mulți ani sunt și în România, cu produse care mai de care mai controversate, altele mai bune altele mai rele, dar ca orice companie există reușite și nereușite.

De data aceasta vom vorbi despre o reușită în cadrul Xiaomi, mai exact modelul Xiaomi Mi 8 care a reușit să își facă apariția și pe piața din România. Este primul lor telefon ce reușește să atragă atenția atât prin design cât și prin performanță, făcându-se remarcat încă din primele minute de la lansare. Noul telefon nu se vrea a fi lider, dar aduce câte ceva din fiecare, Face ID fiind una dintre cele mai utile funcții cu care vine echipat noul telefon, regăsită de altfel și pe iPhone X.

Xiaomi Mi 8 dispune de un ecran de 6.2 inch cu o rezoluție Full HD+, de tip S-AMOLED și cu un raport de aspect de 18,7:9. Asemeni lui iPhone X, telefonul are pe ecran în partea de sus o zonă special dedicată senzorului de deblocare prin care se realizează scanarea feței, tehnologizat prin sistemul de infraroșu. La partea tehnică, se ascunde un procesor foarte potent, Snapdragon 845, 6 GB de memorie RAM și 64 de GB/128 GB spațiu de stocare. Tot aici încadrăm și bateria de 3.000 mAh, care în teorie ar trebui să țină o zi de utilizare intensă.

Citeşte şi...

Cum atragem atenția potențialilor investitori?

Dacă scopul tău este acela de a lansa pe piață produsul minune ce toată lumea îl caută, cu siguranță singur nu vei reuși. Investitorii,...

Noul Xiaomi Mi 8 costă la momentul de față în România 2.500 de lei în versiunea de 64 de GB spațiu de stocare și 2.700 de lei în versiunea cu 128 GB spațiu de stocare. Ambele telefoane sunt echipate cu sisteme hardware de foarte bună calitate, cât și camere de 12 megapixeli pe față și 20 megapixeli pe spate. De asemenea, camerele sunt încadrate în rating-ul DxOMark, telefonul reușind astfel să obțină un scor de 105, scor la care multe telefoane nici măcar nu speră. Tot la capitolul camerei, telefonul dispune de un senzor de dimensiuni mai mari pentru a capta cât mai multă lumină, camrele fiind echipate echipate cu un sistem auto-focus foarte inteligent cât și lentile cu proporții f/1.8 și f/2.4, exact ca pe iPhone X.

Dacă nu îți permiți noul telefon cei de la Xiaomi s-au gândit și la o variantă ceva mai puțin costisitoare, respectiv versiunea Xiaomi Mi 8 SE, care din păcate nu este disponibilă momentan în România dar care se laudă cu performanțe medii la preț mic, respectiv acesta dispune de un procesor Snapdragon 710, ecran de 5.88 inch, cameră foto duală de 12 megapixeli și 5 MP, cât și o cameră pentru selfie de 20 MP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here