Experţii în robotică au dat verdictul! Maşinile autonome momentan nu sunt suficient de pregătite pentru a intra în uz

0
323

Majoritatea producătorilor de maşini, începând de la BMW şi până la cea mai mică companie, doresc să facă din propriile autovehicule un mijloc sigur de transport, adăugându-le noua tehnologie autonomă, pentru a transforma întreaga experienţă de conducere într-una foarte relaxantă şi fără bătăi de cap.

Dacă inginerii din cadrul companiilor de dezvoltare a maşinilor autonome îşi fac speranţe prea mari pentru viitorul apropiat, se pare că specialiştii în robotică sunt de altă părere. Spre exemplu, Missy Cummings, o mare cercetătoare în robotică din cadrul Universităţii Duke, consideră că deşi tehnologia autonomă a ajuns la un stadiu destul de avansat, deocamdată nu este suficient de pregătită pentru a fi folosită la adevărata sa valoare. Totodată, aceasta a mai afirmat că tehnologia autonomă va putea fi integrată în totalitate pe maşini, însă abia peste câţiva ani când va ajunge să atingă un grad extrem de ridicat de siguranţă, atât pentru pietoni cât şi pentru ceilalți participanţi la trafic.

6a00d8341c4fbe53ef01bb087cc460970d-550wi

După cum probabil ştiţi din review-urile maşinilor autonome de pe internet, la momentul de faţă pentru a putea folosi această tehnologie, sistemul computerizat de la bordul maşinii obligă la ţinerea în permanență a mâinilor pe volan întocmai pentru a evita în cazul unei erori impactul. De asemenea, se consideră că maşina autonomă poate fi folosită şi fără intervenţia unui şofer, cei de la Google demonstrând deja acest lucru, însă din păcate la viteze mari sunt şanse ca aceasta să nu mai reuşească să se controleze singură.

DigiPedia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.